۵ خطر امنيتي رايج در گجتهاي هوشمند خانگي و راه مقابله با آنها
۵ خطر امنيتي رايج در گجتهاي هوشمند خانگي و راه مقابله با آنها
با افزايش محبوبيت و نفوذ گجتهاي هوشمند در خانههاي ما، موضوع امنيت اين دستگاهها به يكي از دغدغههاي مهم كاربران تبديل شده است. از بلندگوهاي هوشمند گرفته تا دوربينهاي امنيتي و ترموستاتهاي هوشمند، اين دستگاهها اگرچه راحتي و امكانات فراواني را به زندگي ما اضافه كردهاند، اما در صورت عدم رعايت نكات امنيتي ميتوانند دروازهاي براي نفوذ هكرها و سرقت اطلاعات شخصي باشند.در اين مقاله از وبسايت تايمست (Timest.ir) به بررسي پنج خطر امنيتي رايج در گجتهاي هوشمند خانگي ميپردازيم و راهكارهاي مقابله با هركدام را ارائه ميكنيم.
۱. عدم بهروزرساني نرمافزاري
يكي از بزرگترين نقاط ضعف گجتهاي هوشمند خانگي، عدم دريافت بهروزرسانيهاي امنيتي به موقع است. بسياري از دستگاهها پس از عرضه اوليه، بهروزرسانيهاي منظم دريافت نميكنند و اين باعث ميشود آسيبپذيريهاي نرمافزاري آنها توسط هكرها مورد سوءاستفاده قرار گيرد. https://shorturl.at/8nIJnراه مقابله:هميشه مطمئن شويد كه دستگاههاي هوشمند شما به آخرين نسخه نرمافزار مجهز شدهاند. بسياري از شركتها بهروزرسانيهاي خودكار ارائه ميدهند كه بايد فعال شود. همچنين، قبل از خريد دستگاه، بررسي كنيد كه شركت توليدكننده تا چه مدت بهروزرسانيهاي امنيتي ارائه ميدهد.
۲. استفاده از رمز عبور ضعيف يا پيشفرض
بسياري از كاربران از رمزهاي عبور ساده، پيشفرض يا مشابه براي دستگاههاي مختلف استفاده ميكنند. اين امر كار را براي هكرها بسيار آسان ميكند تا به گجتهاي خانگي نفوذ كنند.راه مقابله:هميشه از رمزهاي عبور قوي، طولاني و تركيبي از حروف، اعداد و نمادها استفاده كنيد. اگر دستگاه اجازه ميدهد، احراز هويت دو مرحلهاي (2FA) را فعال كنيد. همچنين از نرمافزارهاي مديريت رمز عبور براي ذخيره امن گذرواژهها بهره ببريد.
۳. اتصال ناامن به شبكه Wi-Fi
اتصال گجتهاي هوشمند به شبكههاي Wi-Fi بدون رمزگذاري مناسب يا استفاده از شبكههاي عمومي، احتمال نفوذ هكرها را افزايش ميدهد.راه مقابله:شبكه Wi-Fi خانگي خود را با رمز عبور قوي و پروتكلهاي امنيتي بهروز مانند WPA3 محافظت كنيد. همچنين، شبكه مهمان را براي دستگاههاي غيرمطمئن جداگانه راهاندازي كنيد و هرگز گجتهاي هوشمند خود را به شبكههاي عمومي متصل نكنيد.
۴. نشت اطلاعات از طريق دستگاههاي ضبط صدا و دوربينها
دستگاههايي مانند اسپيكرهاي هوشمند و دوربينهاي امنيتي، دائماً در حال جمعآوري دادههاي صوتي و تصويري هستند. اگر اين دادهها به درستي محافظت نشوند، ميتوانند توسط افراد غيرمجاز شنود يا مشاهده شوند.راه مقابله:اطمينان حاصل كنيد كه دسترسي به اين دستگاهها به طور كامل محدود شده است و نرمافزارهاي آنها رمزگذاري شده باشند. در تنظيمات دستگاهها گزينههاي حريم خصوصي را بررسي و بهينهسازي كنيد و در صورت امكان، دستگاههايي با قابليت خاموش كردن موقت ميكروفون و دوربين انتخاب كنيد.
۵. نفوذ از طريق دستگاههاي متصل ديگر
گجتهاي هوشمند اغلب به يكديگر متصل هستند و از طريق يك شبكه مركزي كنترل ميشوند. اگر يكي از دستگاهها آسيبپذير باشد، ميتواند راه نفوذ به ساير دستگاهها و كل شبكه را باز كند.راه مقابله:هر دستگاه را جداگانه محافظت كنيد و از بهروزرسانيهاي امنيتي آن اطمينان حاصل كنيد. استفاده از فايروال و نرمافزارهاي امنيتي براي محافظت از كل شبكه خانگي نيز بسيار حياتي است.
سخن پاياني از تايمست
گجتهاي هوشمند خانگي زندگي را آسانتر كردهاند، اما همراه با راحتي، مسئوليت حفظ امنيت و حريم خصوصي نيز افزايش يافته است. با رعايت نكات سادهاي مانند بهروزرساني منظم، استفاده از رمزهاي قوي و محافظت از شبكه، ميتوان از خطرات امنيتي جلوگيري كرد.وبسايت تايمست (Timest.ir) همواره در تلاش است تا جديدترين اخبار، آموزشها و راهنماييهاي حوزه فناوري و امنيت ديجيتال را در اختيار كاربران قرار دهد تا زندگي ديجيتال شما ايمنتر و هوشمندانهتر باشد.
برچسب: ،